Boxmeer, 13 april 2023: Wim Martens Logistics heeft de eerste van twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers in gebruik genomen. Deze eerste elektrische truck in het Land van Cuijk zal ingezet worden voor het transport van zand en grind voor de betonindustrie. Een mooie mijlpaal in het verduurzamen van het wagenpark.

Wim Martens Logistics B.V., onderdeel van de Laarakkers Groep, zet weer een verdere stap in de energietransitie. In 2022 heeft het logistiekbedrijf de order getekend voor twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers bij BAS Truck Center.

Wim Martens Logistics wil graag blijven samenwerken aan de toekomst en hun impact op het milieu minimaliseren.  

Pim van Baaren, Directeur van Nieuwpoort Grint en Zand B.V: De truck zal voornamelijk voor onze klant Van Nieuwpoort ingezet worden voor het vervoer van grind en zand. De Volvo FH 4×2 Electric trekker kan een hele dag werken, met één keer opladen tijdens de reguliere pauze. Een truck die geen schadelijke stoffen uitstoot, zorgt voor een beter milieu voor de mensen op de bouwplaats, maar ook voor omwonenden.

Pim van Baaren, directeur Grint en Zand Van Nieuwpport: “Als Van Nieuwpoort dragen we graag ons steentje bij aan een duurzame toekomst. We werken voortdurend aan ontwikkelingen om onze CO2 footprint te verlagen in zowel het winnen van grondstoffen als in het transport ervan. We zijn heel blij dat we samen met onze partners een van de eerste 100% elektrische vrachtwagens in gebruik nemen. De vrachtwagen gaat op ons terrein in Weeze laden en vanuit daar onze grondstoffen duurzaam vervoeren naar onze afnemers”.

Wim Martens Logistics blijft investeren in een duurzaam wagenpark en is samen met de gehele Laarakkers Groep, op weg naar een nog duurzamere dienstverlening.