Door Wanda Laarakkers

Twaalf jaar geleden was vrachtwagenchauffeur Larry Smits (44) uit Siebengewald op zoek naar een nieuwe baan. Hij wilde uit het internationaal transport en klopte bij Wim Martens aan. Sinds die tijd maakt Larry deel uit van het team van Wim Martens Logistics.

Larry’s werkdag start tussen 5.00 en 5.30 uur in de ochtend. In de kantine van het bedrijf in Siebengewald ligt elke ochtend een stapeltje formulieren klaar met werkzaamheden voor de dag. Met zijn zwarte Scania-vrachtwagen vertrekt hij vervolgens naar verschillende locaties in Nederland, België en Duitsland. In de bak van zijn kipper-vrachtwagen zul je vaak gebroken puin vinden. Maar ook materialen als stalen balken en rijplaten vervoert hij. En zelfs een uitzonderlijke vracht als het vervoer van een kunststof zwembad is niet vreemd. Larry: “Lastige, aparte en bijzondere vrachten zijn een uitdaging. Dat vind ik leuk. Het is nooit saai, geen dag is hetzelfde. Ik sta weinig stil, op een dag staan er tussen de vijfhonderd tot zeshonderdvijftig kilometers op de teller. Ondanks dat mijn route van werkzaamheden ’s morgens bekend is, kan die met een telefoontje van de planner zomaar anders lopen. Dat maakt het ook weer leuk. Zoals gezegd, het is nooit saai. Telefonisch contact met de planner is er sowieso dagelijks aan het eind van de middag.”

Ondanks dat de chauffeurs ieder in hun eigen vrachtwagen op pad zijn, is er regelmatig contact. “We komen elkaar regelmatig tegen op verschillende werken, daarnaast blijven we op vrijdag na het werk gezellig hangen in de kantine. De sfeer is goed, ik heb een fijne groep collega’s.” Larry’s werkdag eindigt tussen 17.00 en 17.30 uur. “Met deze werktijden ben ik echt heel blij. Elke avond kan ik met mijn vrouw, zoon en dochter samen aan tafel.”

Tegenover de nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf staat Larry positief. “De overdracht van het bedrijf van Wim naar zijn zoon Boyk en Laarakkers vind ik een goede zet. Boyk is open over wat er speelt in het bedrijf, en wil vooruit. Alles is bespreekbaar. Laarakkers is een sterke partner, dat is fijn. Ik kan alleen maar positief zijn over mijn werk, zit hier prima op mijn plek!”